20.6.2015

Sämpylän väliin

Pulled Chicken eli nyhtökana tulille. Hieman hidas, mutta melko vähätöinen herkku vaikka sitten sen sämpylän väliin. Omnom omskis.


Nyhtökana
3-4 annosta

Kanan Paistileikettä n. 600-700g

Maustekastike
1/2 dl tummaa siirappia
1/2 dl fariinisokeria
1/2 dl omenaviinietikkaa
1/2 dl soijaa
2 tl sambal oelek -chilitahnaa
4 valkosipulinkynttä murskattuna
Peukalonkokoinen pala tuoretta inkivääri raastettuna (jokainen voi oman maun mukaan valita sopivankokoisen peukalon)
mustapippuria myllystä
3 tähtianista
tuoretta chiliä (maun mukaan)

2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl ketsuppia
suolaa

Lado paistileikkeet uuninkestävään vuokaan. Sekoita maustekastikkeen aineet lukuun ottamatta sinappia, ketsuppia ja suolaa. Kaada puolet kastista kanojen päälle ja peitä vuoka foliolla.
Kypsennä n. 2 tuntia 150 asteisessa uunissa.
Anna kanojen hieman jäähtyä. Siivilöi liemi kattilaan ja keittele kasaan, kunnes siitä jäljellä noin puolet (muuttuu siirappimaisemmaksi). Nyhdä kana.
Lisää keitettyyn liemeen revitty kana, loput maustekastikkeesta, ketsuppi, sinappi ja suola.
Sekoita tasaiseksi ja kuumenna. Tsekkaa maku.

Ohjeen pohjana on Kariniemen Pulled Chicken, mutta olen tuunannut sitä hieman omien kaappien sisältöjen mukaan. Alkuperäisessä on mm. riisiviinietikka omenaviinietikan sijaan. Meillä niin vähän menee muuten etikkaa mihinkään ja kun kaapissa omenaviinietikkaa oli, lorautin sitä. Sopi.
Vähän reilummin laitan valkosipulia kuin alkuperäisessä ohjeessa. Nämäkin makuasioita. Tähtianikset ovat jäänne glögikaudelta, joten viskoin niidenkin jämät matkaan, ostetaan ensijouluna uudet. Aiva kuule hyvi sopi neki.

Reipas tietty tekee itse kuohkeat sämpylät, mutta minä ostin kaupasta valmiit. Ihan niin reipas en jaksa näin juhannuksena olla.

Kuvia sitten valmiista tuotoksesta jahka ehdin taaskaan sitä kuvaamaan, ennen kuin uunivuoassa on jäljellä vain roiskeet ;) Että rivien välistä: Tee vähintään tuplana.
 
Miia






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti