3.11.2014

Pakkaspäivän keittolautanen

Olen viime aikoina hurahtanut sosekeittoihin. Ehkä siksi, että niihin voi laittaa kaapista likimain kaikki jämät ja kun tekee kunnon kattilallisen, sitä syödään ainakin se kaksi päivää eikä tarvitse vaivata päätään heti mitä tänään syödään -kysymyksillä.

Mitä kaapissa milloinkin on, sekaan vaan. 
Lauantaina kuorimen armottoman terän alle joutui mm. porkkanaa, perunaa, bataattia, selleriä ja kukkakaalia (okei, viimeisintä ei tarvii kuoria). Neljän litran kattila tulille, piripintaan kasviksia (nää taitaa kyllä olla pääasiassa juureksia..), sekaan luonnollisesti vettä ja kasvisliemikuutio.
Porisee.
Soseeksi sur sur.
1/3 osa voimakkaasta koskenlaskijasta, inkivääritahnaa (ehkä 1 rkl, ainakin?) ja purkki smetanaa. Sötkötä niin, ettei jää sulatejuustopaakkuja - vaikka itseäni nekään eivät haittaisi, lähinnä kauneusvirhe.
Oman maun mukaan mausteita, itse olen hurahtanut Provencen yrttiseokseen, sitä menee reippaasti. Suolaa, tietty.
Kivaan kippoon ja kukkura raejuustoa päälle. (Ei kannata pihtailla sen raejuuston kanssa!)

Ei muuta kuin OMNOM.

Miia



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti