20.4.2014

Karitsaa, parsaa ja Aura-bataattinyyttejä


Meillä ei liioin herkutella karitsalla, mutta nyt pääsiäisen kunniaksi kokeiltiin mihin se taipuu. Olen tainnut syödä karitsaa vain kerran kaksi aiemmin, mutten tässä muodossa. Täytyy kyllä sanoa, että näin hyvää lihaa en ole syönyt koskaan. Hyvillä ohjeilla ja raaka-aineilla tekee ihmeitä, vaikkei kummoinen kokki olisikaan.

Tähän herkkuun ei juuri tarvinnut kummoisia aineksia, löytyvät näin pääsiäisen aikaan jopa meidän lähikaupasta. Karitsan ulkofilettä, salviaa, ilmakuivattua kinkkua, rosmariinin oksa, merisuolaa ja pippurisekoitusta.

Osimoilleen näin:
Fileet huoneenlämpöön n. tuntia ennen.
Suolaa ja pippuria molemminpuolin.
Salvian lehtiä pintaan.
Pyöräytys kinkkuun ja rosmariinin oksa kylkeen.
Nopeasti väriä pintaan pannulta ja pötköt uuniin. 
+100 asteessa kiertoilmauunissa, kunnes lihalämpömittarissa killittää +58 astetta (medium, suli suussa!), n. 20 min meillä..

Grillistä kylkeen Aura-bataattinyytit, parsaa ja paprikaa.
Jälkkäriksi mämmiä sokerilla ja kermalla. Tai minun tapauksessa sokeria mämmillä ja kermalla ;)

Simple as that.

Esillepano ei kaunein, mutta nälkä lähti.

Miia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti